Blog

Testimoni Nenas Batu Hilangkan Batu Karang

Syukur Alhamdulillah , kami menerima testimoni dimana pelanggan kami memaklumkan bahawa batu karangnya sudah hilang dari pundi kencing . Dengan pengambilan air nenas batu selama sebulan ( Sekali pagi dan sekali malam ), ia menunjukkan hasil yang positif. Tempoh masa kesan positif ini tidak sama untuk setiap orang. Yang penting kita telah berikhtiar untuk menyelesaikan … Continue reading “Testimoni Nenas Batu Hilangkan Batu Karang”

Posted in Blog | Tagged , , , , , | Leave a comment

Nenas Batu Boleh Merawat Gout

Alhamdulillah , tak sangka pula nenas batu dapat merawat penyakit gout. Testimoni ini kami terima 2-3 bulan lepas daripada seorang pelanggan nenas batu.  Cara pengambilan 3 kali seminggu membuahkan hasil apabila benjolan gout pada siku suaminya semakin susut. Cecair dalam benjolan tersebut cair dan keluar bewarna seolah air kapur. Memang benar dakwaan nenas batu dapat … Continue reading “Nenas Batu Boleh Merawat Gout”

Posted in Blog | Tagged , , , | 2 Comments

Testimoni Nenas Batu

Diantara testimoni nenas batu yang kami perolehi , akan ditambah dari semasa ke semasa          Related Posts:Nenas BatuAsal Usul Pokok Nenas BatuCara Sediakan Air Nenas BatuKhasiat Nenas BatuNenas Batu sebagai Pengganti Jamu ?Pengeposan Bunga Nenas Batu 23 Mei 2017

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Nenas Batu sebagai Pengganti Jamu ?

Ramai juga yang tanya mengenai nenas batu ni.Kepada ibu-ibu diluar sana, harini nak kongsikan sedikit info mengenai nenas batu: Nenas batu adalah sejenis herba yg diperolehi daripada pokok pine yg selalunya tumbuh dikawasan tanah tinggi yang sejuk. Ia digunakan oleh masyarakat timur tengah (Arab) dan dikatakan telah diamalkan oleh puteri-puteri raja Mesir kuno untuk kesihatan … Continue reading “Nenas Batu sebagai Pengganti Jamu ?”

Posted in Blog | Tagged , , , , , | Leave a comment

Pengeposan Bunga Nenas Batu 16 Julai 2017

Alhamdulillah, semakin bertambah order Hari ini saja pos 3 bungkusan nenas batu, Jom dapatkan sekarang, Terus whatsapp ke 017-5646217 atau klik sini untuk terus whatsapp kepada kami tanpa perlu memasukkan nombor telefon kami ke dalam phone anda 😀 >>> http://NenasBatu.wasap.my #NenasBatu #Perapat #KecutkanRahim #BatuKarang #KencingTidakLawak #BuahPinggang #Angin #Buasir #Strok #Toksin #KulitKendur #Senggugut #Keputihan #Penghadaman Related … Continue reading “Pengeposan Bunga Nenas Batu 16 Julai 2017”

Posted in Blog, Pengeposan | Tagged | Leave a comment

Pengeposan Bunga Nenas Batu 9 April 2017

Posto nenas batu harini , syukur Bunga nenas batu sudah tidak asing lagi di kalangan orang-orang dulu dari segi kesihatan untuk wanita. Kalau tanya orang tua-tua , mereka kenal dan tahu kegunaan bunga nenas batu ini , orang zaman sekarang sahaja tak tahu menahu sangat mengenai perubatan herba traditional. Rapat,cantik,anggunn dan menawan , insyaAllah hasil … Continue reading “Pengeposan Bunga Nenas Batu 9 April 2017”

Posted in Blog, Pengeposan | Leave a comment

Pengeposan Bunga Nenas Batu 23 Mei 2017

Alhamdulillah, terima kasih kepada pelanggan nenas batu yang sudi membeli dengan pihak kami. Kebanyakan pembeli rata-ratanya ingin menyelesaikan masalah batu karang dan untuk mengetatkan faraj. Banyak lagi kelebihan nenas batu , anda boleh baca di laman utama website kami ini. Bunga nenas batu ini adalah satu usaha secara traditional , insyaAllah mampu memberi kesan positif … Continue reading “Pengeposan Bunga Nenas Batu 23 Mei 2017”

Posted in Blog, Pengeposan | Leave a comment

Cara Order

Cara Order Nenas Batu Pack RM 20 – Semenanjung Malaysia (S/M) Pack RM 25 – Semenanjung Malaysia (S/M) Sabah/Sarawak tambah RM5 KOS POS LAJU PERCUMA UNTUK SEMENANJUNG MALAYSIA!   Tempahan Melalui Whatsapp/SMS: Selepas membuat pembayaran , sila sms atau whatsapp butir-butir di bawah ke no telefon 017-564 6217 : 1. Nama Penuh 2. Alamat Lengkap … Continue reading “Cara Order”

Posted in Blog | Tagged , , , , | Leave a comment

Asal Usul Pokok Nenas Batu

Sebenarnya nenas batu hanyalah nama panggilan oleh orang Melayu sahaja , masyarakat di seluruh dunia menyebutnya sebagai buah pine . Buah pine ini hanya boleh didapati di kawasan pergunungan yang mempunyai ketinggian antara 1 800 hingga 2 900 meter sahaja. Di malaysia terdapat juga pokok pine ini , namun terlalu sedikit dan buah yang dihasilkan … Continue reading “Asal Usul Pokok Nenas Batu”

Posted in Blog | Tagged , , , , | Leave a comment

Cara Sediakan Air Nenas Batu

Cara menyediakan air herba Nenas Batu Berikut merupakan cara menyediakan air herba nenas batu , ikuti langkah di bawah ini : Basuh ala kadar , jangan kasar sangat nanti patah pula kelopaknya Rendam 1 pack nenas batu dalam jag kecil berisi 1 Liter air panas atau 1 biji nenas batu dalam 1 cawan Biarkan selama … Continue reading “Cara Sediakan Air Nenas Batu”

Posted in Blog | Tagged , , | Leave a comment