Blog

Harga Terkini Nenas Batu Tempatan Mac 2018

Assalamualaikum, Kami ingin memaklumkan harga terkini nenas batu tempatan seperti berikut: 50 Gram = RM25 S/M , RM30 S/S , kos penghataran kami tanggung. Untuk nenas batu mesir pula , harga seperti yang tertera di laman utama website kami https://nenasbatu.com Nenas batu serbuk pula RM150/kg. InsyaAllah kami akan lancarkan nenas batu uncang teh pula untuk memudahkan … Continue reading “Harga Terkini Nenas Batu Tempatan Mac 2018”

Posted in Blog | Leave a comment

Stok Nenas Batu Tempatan Habis

Assalamualaikum , sejak kebelakangan ini, stok nenas batu tempatan (Malaysia/indonesia) agak kurang kerana bukan musimnya dan kebanyakan buah tidak elok dan rosak. Oleh kerana permintaan terhadap nenas batu semakin hari semakin banyak, pihak kami mengambil jalan alternatif dengan mengimport nenas batu daripada mesir. Nenas batu dari sana besar-besar saiznya . Tidak hairanlah mengapa harganya lebih … Continue reading “Stok Nenas Batu Tempatan Habis”

Posted in Blog | Tagged , , , , , | 2 Comments

Pokok Pine & Bahtera Nabi Nuh

Jangan terkejut! Pokok dari spesies Pine Cypress memiliki persamaan genetik 98% dengan papan yang digunakan untuk membuat bahtera Nabi Nuh. Mungkin anda pernah dengar orang memperkatakan tentang keajaiban amalan pemakanan yang didakwa boleh memanjangkan umur seseorang melebihi purata hayat manusia. Sejak dahulu kala, sudah banyak kajian & teori yang dilakukan ahli saintis di seluruh pelusuk dunia … Continue reading “Pokok Pine & Bahtera Nabi Nuh”

Posted in Blog | Tagged , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Testimoni Nenas Batu Hilangkan Batu Karang

Syukur Alhamdulillah , kami menerima testimoni dimana pelanggan kami memaklumkan bahawa batu karangnya sudah hilang dari pundi kencing . Dengan pengambilan air nenas batu selama sebulan ( Sekali pagi dan sekali malam ), ia menunjukkan hasil yang positif. Tempoh masa kesan positif ini tidak sama untuk setiap orang. Yang penting kita telah berikhtiar untuk menyelesaikan … Continue reading “Testimoni Nenas Batu Hilangkan Batu Karang”

Posted in Blog | Tagged , , , , , | Leave a comment

Nenas Batu Boleh Merawat Gout

Alhamdulillah , tak sangka pula nenas batu dapat merawat penyakit gout. Testimoni ini kami terima 2-3 bulan lepas daripada seorang pelanggan nenas batu.  Cara pengambilan 3 kali seminggu membuahkan hasil apabila benjolan gout pada siku suaminya semakin susut. Cecair dalam benjolan tersebut cair dan keluar bewarna seolah air kapur. Memang benar dakwaan nenas batu dapat … Continue reading “Nenas Batu Boleh Merawat Gout”

Posted in Blog | Tagged , , , | 2 Comments

Testimoni Nenas Batu

Diantara testimoni nenas batu yang kami perolehi , akan ditambah dari semasa ke semasa   “Suami cakap rasa lain sangat-sangat, macam malam pertama!” ↓    “Badan rasa segar, hilang rasa letih dan miss V semakin ketat” ↓    “Badan rasa ringan!” ↓    “Semakin sihat.Sebulan amalkan ,batu karang hilang, buah pinggan dan pundi kecing BERSIH!” … Continue reading “Testimoni Nenas Batu”

Posted in Testimoni | Tagged , , , , , | Leave a comment

Nenas Batu sebagai Pengganti Jamu ?

Ramai juga yang tanya mengenai nenas batu ni.Kepada ibu-ibu diluar sana, harini nak kongsikan sedikit info mengenai nenas batu: Nenas batu adalah sejenis herba yg diperolehi daripada pokok pine yg selalunya tumbuh dikawasan tanah tinggi yang sejuk. Ia digunakan oleh masyarakat timur tengah (Arab) dan dikatakan telah diamalkan oleh puteri-puteri raja Mesir kuno untuk kesihatan … Continue reading “Nenas Batu sebagai Pengganti Jamu ?”

Posted in Blog | Tagged , , , , , | Leave a comment

Pengeposan Bunga Nenas Batu 16 Julai 2017

Alhamdulillah, semakin bertambah order Hari ini saja pos 3 bungkusan nenas batu, Jom dapatkan sekarang, Terus whatsapp ke 017-5646217 atau klik sini untuk terus whatsapp kepada kami tanpa perlu memasukkan nombor telefon kami ke dalam phone anda 😀 >>> http://NenasBatu.wasap.my #NenasBatu #Perapat #KecutkanRahim #BatuKarang #KencingTidakLawak #BuahPinggang #Angin #Buasir #Strok #Toksin #KulitKendur #Senggugut #Keputihan #Penghadaman

Posted in Blog, Pengeposan | Tagged | Leave a comment

Pengeposan Bunga Nenas Batu 9 April 2017

Posto nenas batu harini , syukur Bunga nenas batu sudah tidak asing lagi di kalangan orang-orang dulu dari segi kesihatan untuk wanita. Kalau tanya orang tua-tua , mereka kenal dan tahu kegunaan bunga nenas batu ini , orang zaman sekarang sahaja tak tahu menahu sangat mengenai perubatan herba traditional. Rapat,cantik,anggunn dan menawan , insyaAllah hasil … Continue reading “Pengeposan Bunga Nenas Batu 9 April 2017”

Posted in Blog, Pengeposan | Leave a comment

Pengeposan Bunga Nenas Batu 23 Mei 2017

Alhamdulillah, terima kasih kepada pelanggan nenas batu yang sudi membeli dengan pihak kami. Kebanyakan pembeli rata-ratanya ingin menyelesaikan masalah batu karang dan untuk mengetatkan faraj. Banyak lagi kelebihan nenas batu , anda boleh baca di laman utama website kami ini. Bunga nenas batu ini adalah satu usaha secara traditional , insyaAllah mampu memberi kesan positif … Continue reading “Pengeposan Bunga Nenas Batu 23 Mei 2017”

Posted in Blog, Pengeposan | Leave a comment