Stok Nenas Batu Tempatan Habis

Assalamualaikum , sejak kebelakangan ini, stok nenas batu tempatan (Malaysia/indonesia) agak kurang kerana bukan musimnya dan kebanyakan buah tidak elok dan rosak.

Oleh kerana permintaan terhadap nenas batu semakin hari semakin banyak, pihak kami mengambil jalan alternatif dengan mengimport nenas batu daripada mesir. Nenas batu dari sana besar-besar saiznya . Tidak hairanlah mengapa harganya lebih mahal dari nenas batu tempatan yang kami jual sebelum ini.

 

InsyaAllah stok nenas batu mesir akan masuk dalam minggu hadapan. Kami akan maklumkan jika sudah sampai.

Nantikan juga nenas batu dalam bentuk kapsul dan uncang teh yang bakal kami keluarkan tidak lama lagi. Doakan ya.

Nak book nenas batu mesir? Whatsapp “Book NB Mesir” ke 0175646217 sekarang. Stok cepat habis taw!

Please follow and like us:

Pokok Pine & Bahtera Nabi Nuh

Jangan terkejut! Pokok dari spesies Pine Cypress memiliki persamaan genetik 98% dengan papan yang digunakan untuk membuat bahtera Nabi Nuh. Mungkin anda pernah dengar orang memperkatakan tentang keajaiban amalan pemakanan yang didakwa boleh memanjangkan umur seseorang melebihi purata hayat manusia.

Please follow and like us:

Testimoni Nenas Batu Hilangkan Batu Karang


Syukur Alhamdulillah , kami menerima testimoni dimana pelanggan kami memaklumkan bahawa batu karangnya sudah hilang dari pundi kencing .

Dengan pengambilan air nenas batu selama sebulan ( Sekali pagi dan sekali malam ), ia menunjukkan hasil yang positif. Tempoh masa kesan positif ini tidak sama untuk setiap orang. Yang penting kita telah berikhtiar untuk menyelesaikan masalah kesihatan kita.

Please follow and like us:

Nenas Batu Boleh Merawat Gout

Alhamdulillah , tak sangka pula nenas batu dapat merawat penyakit gout. Testimoni ini kami terima 2-3 bulan lepas daripada seorang pelanggan nenas batu.  Cara pengambilan 3 kali seminggu membuahkan hasil apabila benjolan gout pada siku suaminya semakin susut. Cecair dalam benjolan tersebut cair dan keluar bewarna seolah air kapur.

Memang benar dakwaan nenas batu dapat memecahkan batu karang, jika difikirkan , ia juga pasti juga dapat memecahkan/mencairkan benjolan2 berair yg lain. insyaAllah ia sekadar ikhtiar kita, kesembuhan dari-NYA.

Anda boleh dapatkan nenas batu sekarang sebelum kehabisan stok. Sila lihat pack di halaman utama kami dan whatsapp ke 017-5646217 untuk tempahan. Jangan biarkan sakit anda berlarutan , cegah sebelum parah.

Please follow and like us:

Nenas Batu sebagai Pengganti Jamu ?

Ramai juga yang tanya mengenai nenas batu ni.Kepada ibu-ibu diluar sana, harini nak kongsikan sedikit info mengenai nenas batu:

Nenas batu adalah sejenis herba yg diperolehi daripada pokok pine yg selalunya tumbuh dikawasan tanah tinggi yang sejuk. Ia digunakan oleh masyarakat timur tengah (Arab) dan dikatakan telah diamalkan oleh puteri-puteri raja Mesir kuno untuk kesihatan tubuh badan!

Nenas batu digunakan secara tradisional oleh wanita lepas bersalin untuk mengecutkan peranakan atau rahim. Khasiat mengamalkannya sama seperti amalkan jamu ! Ianya juga  digunakan untuk penyakit buasir.

 

Mengapa pilih Nenas Batu?

1. Khasiatnya yang tinggi
2. Tahan lama , bertahun-tahun boleh tahan
3. Sifatnya kurang panas berbanding jamu
4. Murah dan menjimatkan

Please follow and like us:

Pengeposan Bunga Nenas Batu 16 Julai 2017

Alhamdulillah, semakin bertambah order
Hari ini saja pos 3 bungkusan nenas batu,
Jom dapatkan sekarang,

Terus whatsapp ke 017-5646217 atau klik sini untuk terus whatsapp kepada kami tanpa perlu memasukkan nombor telefon kami ke dalam phone anda 😀 >>> http://NenasBatu.wasap.my

#NenasBatu #Perapat #KecutkanRahim #BatuKarang #KencingTidakLawak #BuahPinggang #Angin #Buasir #Strok #Toksin #KulitKendur #Senggugut #Keputihan #Penghadaman

Please follow and like us:

Pengeposan Bunga Nenas Batu 9 April 2017

Posto nenas batu harini , syukur

Bunga nenas batu sudah tidak asing lagi di kalangan orang-orang dulu dari segi kesihatan untuk wanita.
Kalau tanya orang tua-tua , mereka kenal dan tahu kegunaan bunga nenas batu ini , orang zaman sekarang sahaja tak tahu menahu sangat mengenai perubatan herba traditional. Rapat,cantik,anggunn dan menawan , insyaAllah hasil dari pengambilan bunga nenas batu. Tak perlu lah pakai susuk itu susuk ini. Mati susah nanti hehehhe

Please follow and like us:

Pengeposan Bunga Nenas Batu 23 Mei 2017

Alhamdulillah, terima kasih kepada pelanggan nenas batu yang sudi membeli dengan pihak kami.
Kebanyakan pembeli rata-ratanya ingin menyelesaikan masalah batu karang dan untuk mengetatkan faraj.

Banyak lagi kelebihan nenas batu , anda boleh baca di laman utama website kami ini.
Bunga nenas batu ini adalah satu usaha secara traditional , insyaAllah mampu memberi kesan positif pada kesihatan dan kehidupan anda.

Berminat dapatkan nenas batu?
Terus whatsapp ke 017-5601956 atau klik sini untuk terus whatsapp kepada kami tanpa perlu memasukkan nombor telefon kami ke dalam phone anda 😀 >>> http://NenasBatu.wasap.my

Please follow and like us:

Cara Order

Cara Order Nenas Batu

Pack RM 20 – Semenanjung Malaysia (S/M)

Pack RM 25 – Semenanjung Malaysia (S/M)

Sabah/Sarawak tambah RM5

KOS POS LAJU PERCUMA UNTUK SEMENANJUNG MALAYSIA!

 

Tempahan Melalui Whatsapp/SMS:

Selepas membuat pembayaran , sila sms atau whatsapp butir-butir di bawah

ke no telefon 017-564 6217 :

1. Nama Penuh
2. Alamat Lengkap
3. Kuantiti :  (Contoh : 1 PACK RM25 )
4. Gambar resit pembayaran atau nombor transaksi pembayaran

*Sila semak stok dahulu melalui whatsapp kami

Pembayaran boleh dibuat ke akaun bank seperti dibawah :

Nama Bank : CIMB Islamic Bank Berhad
Nama Akaun : Next Global Resources
Nombor Akaun Bank : 8601656760

Nama Bank : Maybank
Nama Akaun : Khairul Anwar
Nombor Akaun Bank : 152108067322

Kami menggunakan perkhidmatan POS LAJU untuk menghantar barang, selepas pos kami berikan tracking number ,InsyaAllah. Cut Off pengeposan pukul 1 ptg , pembayaran selepas pukul 1 ptg akan di-poskan pada ke-esokan hari bekerja.

Penghantaran ambil masa paling cepat 1 hingga 2 hari bekerja , Insyaallah

Please follow and like us:

Asal Usul Pokok Nenas Batu

Sebenarnya nenas batu hanyalah nama panggilan oleh orang Melayu sahaja , masyarakat di seluruh dunia menyebutnya sebagai buah pine . Buah pine ini hanya boleh didapati di kawasan pergunungan yang mempunyai ketinggian antara 1 800 hingga 2 900 meter sahaja. Di malaysia terdapat juga pokok pine ini , namun terlalu sedikit dan buah yang dihasilkan pula bersaiz kecil. Anda mungkin perlu berhadapan dengan beberapa jenis binatang ini sebelum mengambil buah pine di kawasan hutan gunung : Harimau dahan,kucing batu,ungka,binturong,musang dan beruang matahari.

Kenapa orang Melayu memanggil sebagai nenas batu? Ia adalah kerana salah faham terhadap buah nenas jenis kecil seperti gambar di bawah ini. Nenas kecil tersebut mempunyai bentuk dan rupa seakan-akan buah pine .Orang Melayu kita menganggap nenas kecil itu sudah dikeringkan , sebab itu ia bewarna coklat kehitaman , ini info yang salah. Khasiat nenas kecil tersebut dipercayai untuk melegakan demam dan sakit batu karang, berbeza dengan buah pine yang mempunyai lebih banyak khasiat seperti tertulis di atas. Jangan pula pergi kutip buah pokok Ru di tepi kawasan pantai pula , buah pokok Ru pun seakan sama tapi kuncupnya kembang ke kiri/kanan , klik link ini untuk lihat gambar buah pokok Ru >http://bit.ly/2hKPHCj  Anda boleh lihat rupanya sangat berbeza dengan buah pine! Yang ni jika rendam memanglah tak akan kembang-kembang hehehehe.

Anda mesti sedang pening memikirkan soal ni kan? Nak panggil nenas batu atau buah pine? hehehe . Sekali lagi kami jelaskan , kami menjual buah pine ya , bukan nenas kecil tersebut . Diulangi bahawa nama nenas batu hanyalah panggilan oleh orang Melayu sahaja. Nama laman web ini dinamakan sebagai NenasBatu.com hanyalah bertujuan untuk menarik peminat/pengguna buah pine untuk memudahkan carian di google, itu sahaja. Tak perlu pening-pening lagi , hanya perbezaan nama sahaja , jom kita belajar cara menyediakan air buah pine di bawah ini.

Eh kenapa saiz nenas batu ni lebih kecil dari nenas batu mesir? Saiz nenas batu yang datang dari pergunungan di kawasan asia tenggara lebih kecil dari saiz nenas batu Mesir. Khasiatnya sama! hanya berbeza dari segi saiz sahaja! Harga nenas batu mesir sekitar RM50-80. Jadi jika anda nak dapatkan nenas batu dengan kos yang rendah, jom dapatkan nenas batu dari kami. 🙂

Please follow and like us: