Stok Nenas Batu Tempatan Habis

Assalamualaikum , sejak kebelakangan ini, stok nenas batu tempatan (Malaysia/indonesia) agak kurang kerana bukan musimnya dan kebanyakan buah tidak elok dan rosak.

Oleh kerana permintaan terhadap nenas batu semakin hari semakin banyak, pihak kami mengambil jalan alternatif dengan mengimport nenas batu daripada mesir. Nenas batu dari sana besar-besar saiznya . Tidak hairanlah mengapa harganya lebih mahal dari nenas batu tempatan yang kami jual sebelum ini.

 

InsyaAllah stok nenas batu mesir akan masuk dalam minggu hadapan. Kami akan maklumkan jika sudah sampai.

Nantikan juga nenas batu dalam bentuk kapsul dan uncang teh yang bakal kami keluarkan tidak lama lagi. Doakan ya.

Nak book nenas batu mesir? Whatsapp “Book NB Mesir” ke 0175646217 sekarang. Stok cepat habis taw!

Please follow and like us:

Pokok Pine & Bahtera Nabi Nuh

Jangan terkejut! Pokok dari spesies Pine Cypress memiliki persamaan genetik 98% dengan papan yang digunakan untuk membuat bahtera Nabi Nuh. Mungkin anda pernah dengar orang memperkatakan tentang keajaiban amalan pemakanan yang didakwa boleh memanjangkan umur seseorang melebihi purata hayat manusia.

Please follow and like us:

Testimoni Nenas Batu

Diantara testimoni nenas batu yang kami perolehi , akan ditambah dari semasa ke semasa

  “Suami cakap rasa lain sangat-sangat, macam malam pertama!”


   “Badan rasa segar, hilang rasa letih dan miss V semakin ketat”


   “Badan rasa ringan!”


   “Semakin sihat.Sebulan amalkan ,batu karang hilang, buah pinggan dan pundi kecing BERSIH!”


   “Keluar serpihan batu halus melalui air kencing!”


   “Gout hilang!”

 

Please follow and like us:

Nenas Batu sebagai Pengganti Jamu ?

Ramai juga yang tanya mengenai nenas batu ni.Kepada ibu-ibu diluar sana, harini nak kongsikan sedikit info mengenai nenas batu:

Nenas batu adalah sejenis herba yg diperolehi daripada pokok pine yg selalunya tumbuh dikawasan tanah tinggi yang sejuk. Ia digunakan oleh masyarakat timur tengah (Arab) dan dikatakan telah diamalkan oleh puteri-puteri raja Mesir kuno untuk kesihatan tubuh badan!

Nenas batu digunakan secara tradisional oleh wanita lepas bersalin untuk mengecutkan peranakan atau rahim. Khasiat mengamalkannya sama seperti amalkan jamu ! Ianya juga  digunakan untuk penyakit buasir.

 

Mengapa pilih Nenas Batu?

1. Khasiatnya yang tinggi
2. Tahan lama , bertahun-tahun boleh tahan
3. Sifatnya kurang panas berbanding jamu
4. Murah dan menjimatkan

Please follow and like us:

Pengeposan Bunga Nenas Batu 16 Julai 2017

Alhamdulillah, semakin bertambah order
Hari ini saja pos 3 bungkusan nenas batu,
Jom dapatkan sekarang,

Terus whatsapp ke 017-5646217 atau klik sini untuk terus whatsapp kepada kami tanpa perlu memasukkan nombor telefon kami ke dalam phone anda 😀 >>> http://NenasBatu.wasap.my

#NenasBatu #Perapat #KecutkanRahim #BatuKarang #KencingTidakLawak #BuahPinggang #Angin #Buasir #Strok #Toksin #KulitKendur #Senggugut #Keputihan #Penghadaman

Please follow and like us:

Cara Order

Berapa harga 1 Pack Nenas Batu Tempatan (50 Gram) ?

Bukan RM50

Bukan RM40

Hanya :

RM 25 – Semenanjung Malaysia (S/M)

RM 30 – Sabah / Sarawak (S/S)

Tiada caj kos pos. Kos Pos Laju Kami Tanggung!


Ada berapa biji 1 pack (50 gram) tu?

Bergantung pada berat setiap biji nenas batu .Jika saiz kecil, anda mungkin dapat dalam 5 ke 6 biji. Jika saiz besar , anda mungkin dapat dalam 3 ke 4 biji. Lihat gambar di bawah


 Tempahan Melalui Whatsapp/SMS:

Selepas membuat pembayaran , sila sms atau whatsapp butir-butir di bawah

ke no telefon 017-564 6217 :

1. Nama Penuh
2. Alamat Lengkap
3. Kuantiti :  (Contoh : 1 PACK  )
4. Gambar resit pembayaran atau nombor transaksi pembayaran

*Sila semak stok dahulu melalui whatsapp kami

Pembayaran boleh dibuat ke akaun bank seperti dibawah :

Nama Bank : CIMB Islamic Bank Berhad
Nama Akaun : Next Global Resources
Nombor Akaun Bank : 8601656760

Nama Bank : Maybank
Nama Akaun : Khairul Anwar
Nombor Akaun Bank : 152108067322

Kami menggunakan perkhidmatan POS LAJU untuk menghantar barang, selepas pos kami berikan tracking number ,InsyaAllah. Cut Off pengeposan pukul 1 ptg , pembayaran selepas pukul 1 ptg akan di-poskan pada ke-esokan hari bekerja.

Penghantaran ambil masa paling cepat 1 hingga 2 hari bekerja , Insyaallah

Berminat untuk mendapatkan Nenas Batu ?

Whatsapp Nak NB ke 017-564 6217

 atau klik sini untuk terus whatsapp kepada kami tanpa perlu memasukkan nombor telefon kami ke dalam phone anda 😀 >>> http://NenasBatu.wasap.my

Please follow and like us:

Asal Usul Pokok Nenas Batu

Sebenarnya nenas batu hanyalah nama panggilan oleh orang Melayu sahaja , masyarakat di seluruh dunia menyebutnya sebagai buah pine . Buah pine ini hanya boleh didapati di kawasan pergunungan yang mempunyai ketinggian antara 1 800 hingga 2 900 meter sahaja. Di malaysia terdapat juga pokok pine ini , namun terlalu sedikit dan buah yang dihasilkan pula bersaiz kecil. Anda mungkin perlu berhadapan dengan beberapa jenis binatang ini sebelum mengambil buah pine di kawasan hutan gunung : Harimau dahan,kucing batu,ungka,binturong,musang dan beruang matahari.

Kenapa orang Melayu memanggil sebagai nenas batu? Ia adalah kerana salah faham terhadap buah nenas jenis kecil seperti gambar di bawah ini. Nenas kecil tersebut mempunyai bentuk dan rupa seakan-akan buah pine .Orang Melayu kita menganggap nenas kecil itu sudah dikeringkan , sebab itu ia bewarna coklat kehitaman , ini info yang salah. Khasiat nenas kecil tersebut dipercayai untuk melegakan demam dan sakit batu karang, berbeza dengan buah pine yang mempunyai lebih banyak khasiat seperti tertulis di atas. Jangan pula pergi kutip buah pokok Ru di tepi kawasan pantai pula , buah pokok Ru pun seakan sama tapi kuncupnya kembang ke kiri/kanan , klik link ini untuk lihat gambar buah pokok Ru >http://bit.ly/2hKPHCj  Anda boleh lihat rupanya sangat berbeza dengan buah pine! Yang ni jika rendam memanglah tak akan kembang-kembang hehehehe.

Anda mesti sedang pening memikirkan soal ni kan? Nak panggil nenas batu atau buah pine? hehehe . Sekali lagi kami jelaskan , kami menjual buah pine ya , bukan nenas kecil tersebut . Diulangi bahawa nama nenas batu hanyalah panggilan oleh orang Melayu sahaja. Nama laman web ini dinamakan sebagai NenasBatu.com hanyalah bertujuan untuk menarik peminat/pengguna buah pine untuk memudahkan carian di google, itu sahaja. Tak perlu pening-pening lagi , hanya perbezaan nama sahaja , jom kita belajar cara menyediakan air buah pine di bawah ini.

Eh kenapa saiz nenas batu ni lebih kecil dari nenas batu mesir? Saiz nenas batu yang datang dari pergunungan di kawasan asia tenggara lebih kecil dari saiz nenas batu Mesir. Khasiatnya sama! hanya berbeza dari segi saiz sahaja! Harga nenas batu mesir sekitar RM50-80. Jadi jika anda nak dapatkan nenas batu dengan kos yang rendah, jom dapatkan nenas batu dari kami. 🙂

Please follow and like us:

Cara Sediakan Air Nenas Batu

  • Cara menyediakan air herba Nenas Batu

    1. Berikut merupakan cara menyediakan air herba nenas batu , ikuti langkah di bawah ini :
      1. Basuh ala kadar , jangan kasar sangat nanti patah pula kelopaknya
      2. Rendam 1 pack nenas batu dalam jag kecil berisi 1 Liter air panas atau 1 biji nenas batu dalam 1 cawan
      3. Biarkan selama satu jam sehingga kelopak-kelopaknya menguncup (Tertutup rapat)
      4. Siap sedia untuk diminum

      Nota:-

      * Jangan buang nenas batu yang telah direndam.
      * Jemur di tempat yang kena cahaya matahari (Luar rumah), sehingga kering dan kelopaknya terbuka/kembang semula .
      * Jika kelopaknya tidak kembang lagi, bermaksud khasiatnya sudah habis dan boleh dibuang.
      * InsyaAllah nenas batu ini boleh digunakan sehingga setahun dan lebih

Berminat untuk mendapatkan Nenas Batu ?

Whatsapp Nak NB ke 017-564 6217

atau klik sini untuk terus whatsapp kepada kami tanpa perlu memasukkan nombor telefon kami ke dalam phone anda 😀 >>> http://NenasBatu.wasap.my

Please follow and like us:

Cara Pengambilan Nenas Batu

Untuk setiap jenis masalah kesihatan , cara pengambilan normal adalah 1 kali sehari . Boleh minum samada waktu pagi atau malam. Bagi kes tertentu boleh ikut panduan di bawah ini :-

* Untuk mengecutkan rahim bagi ibu yang baru bersalin – Minum 1 minggu sekali sahaja (waktu pagi)

* Untuk menjarakkan anak – Minum selama tempoh hendak menjarakkan anak

*  Untuk melawaskan kencing – Minum 1 kali sehari sehingga sembuh (waktu malam)

* Untuk membantu melancarkan pembuangan angin – Minum waktu pagi dan malam

* Untuk membantu ibu-ibu yang bakal menopos (menopause)- Minum 2 hari sekali

* Untuk merawat strok, minum dan sapukan pada tempat strok. InsyaAllah sembuh

* Untuk merawat Buasir – Minum 1 kali sehari sehingga sembuh

* Untuk gout – Minum 3 kali seminggu sehingga benjolan surut / kadang-kadang ia keluar cecair pada benjolan

Berminat untuk mendapatkan Nenas Batu ?

Whatsapp Nak NB ke 017-564 6217

atau klik sini untuk terus whatsapp kepada kami tanpa perlu memasukkan nombor telefon kami ke dalam phone anda 😀 >>> http://NenasBatu.wasap.my

Please follow and like us:

Khasiat Nenas Batu

Diantara khasiat atau kelebihan nenas batu ialah :-

  • Mengecutkan rahim selepas bersalin
  • Awet muda dan mengekalkan “DARA ” ( Perapat )
  • Melawaskan kencing dan merawat sakit batu karang serta buah pinggang
  • Membantu melancarkan pembuangan angin
  • Menyembuhkan penyakit strok
  • Mengubati penyakit buasir
  • Merendahkan paras kolesterol dalam darah
  • Membuang toksin dalam badan
  • Melancarkan perjalanan darah
  • Mencantikkan bentuk badan, pinggul dan payudara
  • Menegangkan kulit
  • Mengembalikan tenaga dan meningkatkan daya seksual
  • Memulihkan masalah keputihan dan senggugut
  • Mengawal hormon dalam badan wanita yang bakal mengalami putus haid atau menopause
  • Melancarkan sistem pencernaan
  • Menjarangkan anak
  • Menjadikan pengaliran darah seimbang
  • Menghangatkan semula romantika bersama suami/isteri tercinta

Berminat untuk mendapatkan Nenas Batu ?

Whatsapp Nak NB ke 017-564 6217

Please follow and like us: